Hvad er Padel

Kilde: Dansk Tennis forbund

Padel

Padel er en af verdens hurtigst voksende sportsgrene. Det er nemt at lære og sjovt at spille. Det er Spaniens næststørste sport efter fodbold. Reglerne blev fastsat i begyndelsen af 1970’erne, og i 1991 blev “International Padel Federation” dannet. Siden 1992 har der hvert år været afholdt verdensmesterskaber. 

Padel spilles på en bane, der er 20 meter gange 10 meter. Der er et net i midten, og der er bander rundt om banen. Som oftest glasvægge og et gitter på noget af siderne. Der findes også mindre singlebaner, men det er typisk på den store bane, der spilles, – og det er kun som double. Ihvertfald i officielt regi.

Helt grundlæggende gælder det for begge par om at komme frem til nettet og forsvare det. Som udgangspunkt holder man sin side. Det gælder også, når der bliver lobbet over en og man bliver “tvunget” tilbage på banen. Der vil modstanderne ofte søge frem til nettet.

Som træning kan det godt spilles som single. Her kan det anbefales at spille på halv bane, gerne diagonalt. Det kan der komme en ganske fin dyst ud af, hvor du får trænet vigtige padel-elementer, som at komme frem til nettet og forsvare det.


Paddle Corcuera – nu Padel 

Oprindeligt blev Padel kendt som “Paddle Corcuera” opkaldt efter Mr. Enrique Corcuera, som var ejeren af huset “Las Brisas” i Puerto de Acapulco, hvor der første gang blev spillet Padel i 1967.

Enrique Corcuera tilføjede en 3 meter væg mod den oprindelige væg i den modsatte ende af en Fronton-bane, et net i midten og to lave vægge på langsiderne.

Banens størrelse var ca. 10 meter bred og 20 meter lang, hvilket afspejler en ide, som Mr. Corcuera havde udtænkt ved hans hus i Estipac, Jalisco, hvor han plejede at organisere store andejagter med sine venner. Om eftermiddagen ville de spille på den traditionelle Fronton-bane, som han modificerede med vægge og et tennisnet. 

Allerede på dette tidspunkt havde banen sin nuværende størrelse. Den “officielle historie”, var at den nye væg blev opført for at undgå, at den lille bold anvendt i Fronton skulle lande i naboernes haver og genere dem. Efter væggen i den modsatte ende var blevet opført viste det sig, at bolden nu hoppede tilbage og man opstillede et net , da spillerne ønskede at fortsætte spillet. Dette blev starten på det vi nu kender som Padel.